Faze roditeljstva

Prave vesti za Srbiju u vezi sa matičnim ćelijama

Od 1. januara 2018. kompanija Bio Save na srpsko tržište uvodi evropskog lidera među bankama matičnih ćelija, a putem Fondacije na jednostavan i pouzdan način, omogućiće njihovu regionalnu dostupnost.

Prave vesti za Srbiju u vezi sa matičnim ćelijama

Zahvaljujući razvoju i ulaganjima u predhodnoj godini, kompanija Bio Save je došla u poziciju da na srpsko tržište, od 1. januara 2018. uvede banku matičnih ćelija koja je apsolutni lider u Evropi. Ako do sada znamo da se renome jedne banke matičnih ćelija meri prema brojkama uzoraka i iskorišćenih uzoraka, ova banka matičnih ćelija je na samom vrhu evropske lestvice.

Takođe u 2018., putem fondacije, Bio Save kompanija je našla način da omogući da lečenje matičnim ćelijama iz pupčanika postane pristupačnije i jednostavnije, brže i jeftinije.

Tako da se Bio Save doo opravdano predstavlja kao regionalni "lider u personalizovanoj medicini" i očigledno uspešno prati najnovije svetske trendove u primeni matičnih ćelija u lečenju. Ne brine isključivo o samom skladištenju matičnih ćelija, već puno ulaže i u to i da iste omogući svim korisnicima u regionu.

Iz kompanije Bio Save, za blic.rs navode da upravo iz navedenih razloga, Bio Save posle 6 godina uspešne saradnje sa renomiranom nemačkom bankom matičnih ćelija Vita34 odlučuje da otvori novo poglavlje u razvijanju personalizovane medicine na našim prostorima i da krene u nove izazove, svesno pomerajući granice.

U vezi već potpisanih ugovora nema promene, kažu za blic.rs iz Bio Save-a - Svi korisnici koji, zaključno sa 31.12.2017. godine, sa Bio Save-om potpišu ugovore za skladištenje matičnih ćelija u Vita34, iako očekuju prinovu tokom 2018. godine, mogu računati na ispunjenje svih definisanih obaveza, kako od strane Bio Save Group, tako i od strane Vita34 (koja je zajedno sa Bio Save-om potpisnik svih ugovora sa našim korisnicima) sve do kraja ugovorne obaveze na 20, 30, 40 ili 50 godina. Na putu ka najvišim standardima u medicini i lečenju matičnim ćelijama budite bezbrižni sa nama, kao i do sada - poručuju iz kompanije Bio Save.

 

Izvor: blic.rs  Adaptacija: Bebologija