Faze roditeljstva

Na šta treba obratiti veliku pažnju kada se odlučujete za banku matičnih ćelija!!!

Roditelji su zbunjeni kada treba da odaberu kojoj banci matičnh ćelija da poklone poverenje. Često se odlučuju za neku od banaka zbog primamljivih promocija i uslova, a zapravo i ne znaju šta iza toga stoji.

Na šta treba obratiti veliku pažnju kada se odlučujete za banku matičnih ćelija!!!

U Srbiji je trenutno zvanično registovano 15 zastupništava banaka matičnih ćelija iz Evrope, a zapravo samo njih par pruža uslugu klijentima.

Roditelji su zbunjeni kada treba da odaberu kojoj banci da poklone poverenje, često se odlučuju za neku od njih zbog primamljivih promocija i uslova, a zapravo i ne znaju šta iza toga stoji.

Evo tipičnog primera kako je jedna banka prekinula sa radom. U pitanju je banka matičnih ćelija iz Engleske koja je od pre izvesnog vremena u likvidaciji - Future Health, od skoro pod zvaničnim nazivom Future Health doo Beograd – u likvidaciji.

Banka je proglasila likvidaciju, a u ovom trenutku nama nepoznato sa kolikim minusom i razlogom.

Veoma je interesantna vlasnička struktura gde 50% vlasništva pripada grčkom poslovnom čoveku Nikolaos Linardos, dok je drugih 50% u vlasništvu firme sa Devičanskih ostrva – FHB Investment Securities LTD.

Likvidacioni direktor Future Health – u likvidaciji  je Milovan Kovačević iz Beograda.

Dakle, kod odabira banaka matičnih ćelija se treba odlučiti za neku veliku, poznatu banku koja iza sebe ima jasnu sliku uspešne banke sa rezultatima, istorijom ali i jasnom budućnošću. Treba obratiti pažnju na vlasničku strukturu preduzeća u Srbiji kao i odnos preduzeća u Srbiji sa bankom iz Evrope.

Srećno.