Faze roditeljstva

Forum Fit i zdrava mama po dvanaesti put u Beogradu

Cilj besplatnih radionca za trudnice jeste, pre svega, adekvatno informisanje, razbijanje predrasuda i zabluda o trudnoći i promovisanje nataliteta.

Forum Fit i zdrava mama po dvanaesti put u Beogradu

Po dvanaesti put će se u Beogradu održati besplatne radionice za trudnice FIT I ZDRAVA MAMA. Radionice će se održati u petak, 12. maja 2017. od 18h do 21h, u konferencijskoj sali hotela Zira, Ruzveltova 35.

PROGRAM FORUMA

Tokom radionica predavači će govoriti o toku trudnoće i važnosti pravilne ishrane i suplementacije, o matičnim ćelijama, psihofizičkoj pripremi za porođaj, nezi bebe, psihološkoj pripremi za susret sa bebom, i o povezivanju s bebom kroz dodir i masažu. 

Na forumu će govoriti:

  1. 18-18h45 Prim. dr Aleksandra Mladenović - specijalista ginekologije i akušerstva
  2. 19-19h30 Anka Marjanović - psiholog
  3. 19h30-20h Vms Dušica Dišić – Vms babica, sertifikovani edukator psihofizičke pripreme i prenatal pilatesa i joge
  4. 20-20h15 Tamara Dragović - IAIM instruktor
  5. 20h30-21h Dr Jasna Đorović - neonatolog, specijalista pedijatrije, KBC Zvezdara

Cilj Foruma o zdravoj trudnoći jeste, pre svega, adekvatno informisanje, razbijanje predrasuda i zabluda o trudnoći i promovisanje nataliteta.

Specijalista ginekologije i akušerstva Prim dr. sci. Aleksandra Mladenović iz Ordinacije  „Mladenović“govoriće o fazama trudnoće – pregledima i kontrolama - i samom toku porođaja. U okviru ove radionice biće reči i o matičnim ćelijama i suplementima u ishrani trudnica i porodilja.

Psiholog Anka Marjanović će govoriti o svim onim suptilnim aspektima pripreme za susret sa bebom i upoznavanja sa njom – od delikatnih pitanja koja svaka mama sebi postavlja tokom trudnoće do prvih nedoumica na koje roditelji nailaze kad beba počne neutešno da plače.

Vms Dušica Dišić, babica i tvorac programa za psihofizičku pripremu za porođaj FIT I ZDRAVA MAMA govoriće o simptomima po kojima prepoznajemo da je porođaj počeo, o radnjama koje tada treba preduzeti, i objasniće budućim tatama kako da se pripreme za prisustvovanje porođaju.

Tamara Dragović, IAIM instruktor će govoriti o povezivanju sa bebom kroz dodir i IAIM masažu, veštini koja osnažuje buduće roditelje, uliva im samopouzdanje i pomaže da pruže svojoj bebi osećaj ljubavi, sigurnosti, poštovanja i poverenja.

Neonatolog dr Jasna Đorović će govoriti o prvom susretu sa bebom, šta treba znati i uraditi kad roditelji dođu kući sa bebom, o dojenju, nezi bebe i preparatima koje treba koristiti u te svrhe, kontrolama i vakcinacijama.

Pridružite nam se i pozovite na ovaj događaj sve one kojih se ova tema tiče! Svi budući očevi su više nego dobrodošli!

 

Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/fitizdravamama/ 

Izvor: http://fitizdravamama.com